Leren Modereren

Dagvoorzitten is een ervaringsvak, dat draait om interactie, interview, groepsdynamiek,
gespreks- en procesbegeleiding. De beste manier om modereren te leren is: veel doen en kijken naar
de experts.
Leren Modereren
Die kans word je geboden door Kim Coppes, goed voor tientallen jaren en honderden bijeenkomsten ervaring. In een tweedaagse training met veel persoonlijke aandacht, laten ze je oefenen in alle facetten van het vak. Want een vak, dat is het.

Wat gaan we doen?

Oefenen, oefenen, oefenen. Het is onze mening dat het doen de enige manier is om het dagvoorzitterschap onder de knie te krijgen. In twee intensieve dagen behandelen we alle basisvaardigheden van het vak:

 • Voorzitten: De basis van goede gespreksleiding. Hoe structureer je een bijeenkomst of vergadering, hoe verdeel je spreektijd en aandacht, hoe combineer je voortvarendheid met diepgang.
 • Modereren: Hoe breng je interactie op gang? Je doet ervaring op met technieken & trucs die helpen deelnemers écht met elkaar in gesprek te brengen. En je krijgt situaties voorgeschoteld die een effectieve interactie in de weg kunnen staan.
 • Interviewen: wat is de juiste vraag op het juiste moment? Of je nu één iemand ondervraagt of in gesprek bent met een panel, een podium-interview is een discipline op zich.
 • Event architectuur: hoe ontwerp je een programma, dat helpt het doel van de dag te verwezenlijken en vooral: welke rol heb jij daar als moderator in? Het kiezen van de juiste toon en tempo zijn cruciaal. Je leert kiezen tussen scherp en meegaand, tussen polariseren en bruggen bouwen, tussen snelkookpan en urenlang stoven.
 • Podium-presence: hoe sta je erbij en wat straal je uit? Je wilt je zeker voelen en je soepel door de ruimte bewegen.
 • Presenteren: hoe schrijf je goede (aankondigings)teksten en hoe breng je die overtuigend? Je leert inhoudelijke keuzes te maken, de juiste toon te kiezen en verbinding te leggen tussen je sprekers en de deelnemers.

“Dankzij de training sta ik met meer zelfvertrouwen op het podium. Ik weet nu dat modereren een vak is en hoe je een vakman kan zijn”. David Uijl, Kamer van Koophandel

Wat levert het je op?

Kim Coppes geeft Leren Modereren
In hoog tempo krijg je tips en adviezen van maar liefst twee doorgewinterde professionals, die al hun kennis en ervaring met je willen delen. In een selecte groep doe je een schat aan ervaring op. Omdat de groep bestaat uit maximaal 12 personen, krijgt iedere deelnemer ruimschoots individuele aandacht.

Aan het einde van de training weet je precies wat het vak inhoudt.

Deze workshop is geschikt voor jou, als je:

 • Enige ervaring hebt met modereren en je de volgende stap wilt zetten;
 • Uit wilt vinden of jij de vaardigheden en het talent bezit voor dit vak;
 • Interne (management) meetings beter wilt leren faciliteren;
 • Werkt voor de overheid en publieke bijeenkomsten in goede banen moet leiden;
 • Al gewend bent op het podium te staan in andere rollen (spreker, entertainer, acteur, etc.) en je aanbod wilt verbreden;
 • Werkt in PR, communicatie, voorlichting of reclame en zelf klant-evenementen wilt leiden;
 • Onbezonnen hebt toegezegd een bijeenkomst te modereren en daar nu als een berg tegenop ziet.

“Zij hebben me op energieke en indringende wijze kennis laten maken met het veelzijdige vak van dagvoorzitter. Vooral hun meteen-in-het-diepe-en-maar-doen stijl sprak me aan”. Catalijn Willemsen

Data, Kosten en Aanmelding

Voor data en prijzen stuur een e-mail naar info@lerenmodereren.nl. De bijeenkomst kan ook op maat voor een organisatie worden gegeven. Ik denk graag met jullie mee. Alle informatie op www.lerenmodereren.nl

Wil je meer weten? Neem contact op met Kim Coppes.