Theater

Wat typeert het rapporteren aan een minister of de omgang met een dementerende bejaarde?
Hoe klinkt een slaperige vergadering, een lastige klant of het praten onderling bij de koffieautomaat in uw organisatie?
Wat maakt uw vak mooi en waar moeilijk?

TrainingstheaterEen scene schetst cultuur en situaties treffender en sneller dan rapporten vol woorden. Het regiemodel is een beproefde en doeltreffende werkvorm. Aan de hand van interviews en observaties schrijft Kim scènes die  met een aantal acteurs van niveau worden gespeeld. Tijdens dit spel laat Kim het publiek de personages regisseren naar een wenselijker resultaat. Door het uit de losse pols proberen, de herkenning en het kunnen lachen om zichzelf wordt er op een veilige manier vrijuit gewerkt aan betere ‘manieren’, meer effectiviteit, meer begrip of een productievere cultuur.

“Naar aanleiding van herkenbare en soms gechargeerde scènes werd met drie groepen van 50 tot 70 medewerkers gediscussieerd over Visie en gedragscode. De methode leent zich erg goed voor het in korte tijd bespreekbaar maken van onderwerpen die van belang zijn voor de hele organisatie. In Beth Shalom is gebleken dat de impact van de theateravonden over de Visie ruim twee jaar later nog steeds zichtbaar is.” – Michael Bloemendal, directeur Beth Shalom

Spiegeltheater

Spiegeltheater

Spiegeltheater is improvisatietheater met diepgang, aan de hand van uw verhalen. Kim werkt hierbij met vier zeer ervaren acteurs met een berg aan ervaring in organisaties en bedrijven en treedt  zelf op als gespreksleider/ presentator. Meer informatie over deze groep kun je vinden op spiegeltheatergroep.nl.

Uitgangspunt is een thema (Integriteit, Reorganisatie, Motivatie, Samenwerken, Kwaliteit, de Liefde, Ouder worden, alles kan).

“Zo respectvol, zo tot op het bot, maar niet zwaar. Tranen van het lachen. Geweldig.” – Morton Hjort, trainer/begeleider Phoenix opleidingen over Spiegeltheater

Er wordt uitgenodigd tot het vertellen van verhalen, anekdotes of gedachten. Daarvan spelen de acteurs een impressie. Dit gebeurt in variërende scènevormen. De ene scène lokt het andere verhaal uit en zo exploreert en verdiept het spiegeltheater het thema op unieke wijze en verbindt het de aanwezigen. Er ontstaat een nieuw uitgangspunt.
Spiegeltheater werkt bij een kick-off, een visiedag, evaluatie of kennismakingsbijeenkomst. Spiegeltheater kan goed gecombineerd worden met een vervolgdiscussie in subgroepen, een vaardigheidstraining (feedback, omgaan met emoties, leiding geven) of bijvoorbeeld een workshop improvisatie (ter bevordering van de creativiteit).

“Goed en inzichtvol theater. Mooie creatieve vertaling van persoonlijke ervaringen met van daaruit verbinding naar algemene knelpunten.” – Anne Marie Imbens, hoofd bedrijfsvoering Cliniclowns

Acteren

TrainingstheaterKim is een zeer ervaren trainingsactrice die geloofwaardig en genuanceerd het gevraagde gedrag vertoont om ‘op’ te oefenen. Van CEO tot verstandelijk gehandicapte, van chagrijnige klant tot kritische teamleider, Kim heeft het allemaal gespeeld.
Kim streeft samen met de trainer naar een veilige oefensituatie, waarin het spel ook echt een spel is. Ze biedt daarbij een kans om nieuw gedrag uit te proberen zonder schade en het liefst mét plezier. Haar feedback is helder en bruikbaar.

“…een scherpe actrice met pit die bovendien goede trainerscapaciteiten heeft en die zij zowel in haar rol als trainer als actrice kan toepassen, een bijzondere combinatie die ik graag koester als ik met haar samenwerk…” – Sander van Poelje, trainer en vennoot Inmensis.

Kim werkte onder andere voor:

WarandeDHL
Beth ShalomPark Boswijk
PhoenixVondelstede
TakedaBoehringer Ingelheim
WijdezorgJGZ
SyndionDe Veste
TellensKioso
Phoenix OpleidingenCap Gemini
Stichting WelzijnDerkshoes
De KreekDe Bornholm
SVBING
ManpowerScheper Ziekenhuis
Stichting Horeca VakbekwaamheidLammers Support Gastblijheid
Hendrick’s Gin